Till/utbyggnad

Tillbyggnad – förvandla din fastighet till något nytt

En tillbyggnad kan förvandla ett hus eller fastighet till något helt nytt. Hos oss på JR Bygg & Entreprenad finns snickare och andra hantverkare som kan hjälpa dig att bygga en altan, ett förråd, garage eller varför inte en ny flygel på sommarhuset,

Vår verksamhet har sin bas i Hofors, men utför utbyggnader i Gävle, Sandviken, Borlänge, Falun, Östervåla och andra orter i regionen. 

Kontakta oss redan idag  för offert eller mer information så hjälper vi dig att uppdatera ditt hus. Vi utför arbeten åt privatpersoner, företag och fastighetsägare. 

Viktigt att en utbyggnad smälter in i bygget

När det är dags att bygga till är det mycket viktigt att de arkitektoniska och materiella valen av största vikt för att konstruktionen ska bli hållbar och användbar. En lyckad tillbyggnad måste inte se ut som en utbyggnad, oftast vill man att den smälter in och harmoniserar med det befintliga bygget.

Vi har genomfört en lång rad tillbyggnader på många olika sorters fastigheter. Vi vet hur vi ska lyckas att få gammalt och nytt att bli ett. Hos oss finns snickare, elektriker, plattsättare, målare och allt du behöver för att tillbyggnaden ska motsvara dina förväntningar. 

JB bygg AB
JB bygg AB

Tillbyggnad/utbyggnad – några bra tips

Finansiering

En säkerställd finansiering är grundläggande innan man börjar ta på sig utgifter i anslutning till byggprojektet. Ett möte på banken för att kontrollera hur möjligheterna ser ut är alltid rekommendabelt. Detta ger dig bättre möjligheter att få fram en genomtänkt budget. 

Hitta en bra arkitekt

Handlar det om en större tillbyggnad bör man anlita en arkitekt eftersom alla större tillbyggnader kräver bygglov. En annan fördel är att en arkitekt kan hjälpa dig att hitta idéer som är svåra komma på för en lekman. 

Ansök om bygglov i god tid

Behöver din tillbyggnad bygglov så är det bra att du sätter igång ansökningsprocessen i god tid. Om byggprojektet inte behöver bygglov så behöver du ändå göra en bygganmälan. Handläggningstiden för bygglov kan dra ut i flera veckor, därför är det bra att börja ansöka direkt. 

Satsa på kvalitet

När en tillbyggnad ska utföras måste man ta många avgörande beslut, Vilka material behövs, vilka hantverkare ska anlitas. En grundregel är att aldrig kompromissa på kvalitet – så länge det är inom budgetens gränser är det alltid att föredra. Särskilt är det viktigt att inte snåla in på material som ska skydda huset, som tak, undertak och fasad.

Din snickare för stora och små projekt
Kontakta oss